GENERELT
Lejeren er ud over de skrevne regler i HUSORDENEN endvidere forpligtet til at efterkomme og overholde de mundtlige eller skriftlige påbud, der måtte blive meddelt af udlejeren eller dennes stedfortræder, herunder vicevært, hvilket også gælder de personer, som lejeren er ansvarlig for jfr. pkt. 1.
Reglerne i denne husorden kan efterfølgende løbende ændres eller revideres af udlejeren, såfremt der findes behov herfor, og en evt. efterfølgende ny udgave af husordenen indgår herefter som nyt vilkår for lejekontrakten jfr. Lejelovens
Findes der i ejendommen lovlig etableret beboerrepræsentation jfr. Lejelovens kap. 11 kan beboerrepræsentationen også vedtage ændringer til husordenen efter Lejelovens § 67.
De i fællesvaskeriet opsatte regler for brug og renholdelse udgør også en del af de gældende husordensregler. Det er forbudt at overlade brugen af fællesvaskeriet til andre personer end ejendommens lejere.
Lejeren har kun ret til at disponere over fællesrum og fællesarealer, såvel indendørs som udendørs, efter anvisning og med respekt af de øvrige lejeres tilsvarende brugsret. Det er ikke tilladt at henstille indbo, andre effekter, affald el.lign. på trapper eller øvrige fællesarealer. Lejeren har kun ret til at disponere over særskilt rum, såfremt dette udtrykkeligt er anvist af udlejer, dette skal altid være aflåst og være afmærket med skilt med oplysning om lejers navn eller lejlighed.
Det er ikke tilladt at eller opbevare brandfarlige væsker o. lign. på ejendommen uden forudindgået aftale med viceværten.
Barnevogne, legevogne, cykler og lignende må ikke henstilles i opgangen.
– Evt. beskadigelser af fællesarealer, henstilling af affald o.lign. samt graffiti vil blive repareret/fjernet for den pågældende lejers regning.
Lejers affald må kun henkastes i de hertil anviste beholdere, og dette skal ske i lukkede plastposer. Det er forbudt at henstille affald ved siden af beholderen, og er der ikke plads heri, må lejer selv sørge for fjernelse af yderligere affald. Dette gælder også pap/trækasser og lign. storskrald. – Overtrædelse heraf medfører fjernelse for lejers regning, og udgiften hertil er pligtig pengeydelse i lejemålet jfr. Lejelovens § 93 litra a.
Der er mere lydt i en beboelsesejendom, end de fleste er klar over! – Derfor skal der generelt udvises hensyn over for andre lejere og enhver form for brug af støjende elektriske maskiner m.v. skal ske inden kl. 22.
Enhver form for radio, TV, Cd-afspiller og egen musikudøvelse skal særligt efter kl. 22 ske i så afdæmpet form, at dette ikke er til gene for andre lejere.
Hvis der holdes fest i lejligheden, skal alle øvrige lejere i ejendommen orienteres i forvejen og efter kl. 23 skal musik-
Støj dæmpes til et absolut minimum. Ved udluftning under en fest skal musikken stoppes mens vinduerne er åbne.
Fælles vaskerum / depotskur skal af hensyn til uvedkommende altid være aflåste,- også i dagtimerne.
Lejere, der finder døren ulåst, har pligt til at låse døren. Fordør samt bagdør skal altid være låst.
Det er ikke tilladt at holde husdyr i lejligheden, hvilket forbud gælder ikke alene for hunde og katte, men også alle former for krybdyr, kæledyr, herunder slanger, mus, rotter, marsvin og lign
Såfremt arbejdsforpligtelsen kun misligholdes af en enkelt lejer, kan udlejer dog vælge i stedet at ophæve lejekontrakten efter Lejelovens § 93, stk. 1, litra g og h.
Udendørsarealer holdes efter samme turnus ordning –dvs. fælles gård samt fortov udenfor huset skal være fri for ukrudt samt i vinterperioden ryddes der for sne. Udlejer sørger for at de fornødne redskaber er på ejendommen.
Der er i ejendommen ikke noget forbud mod rygning, men det henstilles af hensyn til de lejere, der ikke tåler tobaksrøg, at der ikke ryges inde i ejendommen på fællesarealerne, herunder trapper, fællesvaskerum og udhus.
Det præciseres samtidig, at tobaksrygning i lejlighederne kan medføre, at udgifterne til maleristandsættelse af lejlighederne ved fraflytning bliver dyrere, idet der udover almindelige udgifter til maleristandsættelse må påregnes en ekstraudgift til afrensning efter tobaksrygning.
Opmærksomheden henledes på at effektiv udluftning med gennemtræk minimum 2 gange dagligt á 10 minutters varighed er påkrævet for at sikre en tilstrækkelig lav luftfugtighed til, at der ikke opstår skimmelsvamp og lignende, ligesom sædvanlig opvarmning af alle lejlighedernes rum er nødvendige. Det er ikke tilladt at tørre tøj inde i lejlighederne, og det præciseres, at luftfugtigheden holdes nede efter badning og madlavning ved at lade ventilatoren/emhætten køre i 10 – 15 minutter.
Indvendig dug på vinduerne er et typisk tegn på utilstrækkelig udluftning, og det præciseres at placering af større møbler, så som garderobeskabe, kommoder, senge og lignende ikke bør ske tæt op af eventuelt uisolerede ydervægge, idet der skal være en afstand på minimum 5 – 10 cm. til ydervægge for at luftcirkulationen bag møbler og indbo er mulig.
Eventuelle friskluftventiler skal holdes rene og må ikke tilstoppes.
Såfremt lejer eller lejers gæster er involveret i kriminelle aktiviteter / handlinger i ejendommen vil dette medfører øjeblikkelig opsigelse. Herunder salg/ dyrkning/ indtagelse af ikke lovlige euforiserende stoffer.
Ønsker du at opsige dit lejemål, skal du sende os en opsigelse som skal være os i hænde senest den første i måneden. Du har som lejer 3 måneders opsigelse. Dvs. opsiger du dit lejemål den 1.jaunar skal du betale husleje og de udgifter der er forbundet hermed frem til den 31. marts.
I din lejekontrakt kan du se at du skal fraflytte 14 dage før den sidste dato – det er pga. der skal bruges tid til at istandsætte lejemålet inden det kan lejes ud igen. Du skal som tidligere nævnt stadig betale husleje og de øvrige omkostninger i perioden frem til slutdato. Du vil blive indkaldt til et fraflytnings syn inden du skal være fraflyttet – synet vil blive foretaget på den første dag af de 14 dage hvor i det vil blive aftalt i hvilke omfang lejemålet skal istandsættes. DU må ikke selv istandsætte lejemålet.
Du opsiger dit lejemål enten ved at sende en mail til: kontakt@djursejendomme.dk eller afleverer den i postkassen på Søren Kannes Vej 16 – 8500 Grenaa
Du bedes ved opsigelsen skrive om du ønsker lejemålet genudlejet hurtigst muligt og om der må vises frem i opsigelsesperioden
Du vil som hovedregel kunne disponerer over lejemålet fra den 1. i den måned din lejekontrakt er indgået fra.
På dagen aftales et mødetidspunkt hvor du vil få udleveret nøgler til lejemålet og der vil blive læst af i fællesskab til forsyningsselskaberne. Vi har på forhånd tilmeldt dig som forbruger hos NRGI så du er sikret strøm på lejemålet.
Lejemålet vil på dagen for overtagelse blive gennemgået og der vil i den forbindelse blive udarbejdet en indflytningsrapport. I rapporten vil lejemålets stand blive gennemgået – fra udarbejdelsen af rapporten som du modtager en kopi af, har du 14 dage til at gøre opmærksom på øvrige opdagede fejl og mangler. For at vi kan godtage dette skal dette sendes skriftligt til os på mail og gerne med billededokumentation. Det skal for god orden præciseres at det ikke altid er ensbetydende med at den fejl eller mangel du ser og sender ind bliver udbedret. Kun hvis det drejer sig om funktionalitet eller store fejl der kan give problemer vil det blive udbedret. En rids i en køkkenlåge er en mindre fejl som blot noteres og du vil ikke blive holdt ansvarlig for denne ved fraflytning.
Du bedes tilmelde din husleje indbetaling i din bank som fast overførsel. Vi sender IKKE opkrævninger ud.
Vestjysk Bank
Reg: 7738
Konto:1458502
*alle betalinger skal være på vores konto senest første mandag i hver måned. Ved for sen betaling pålægges der et rykkergebyr på kr. 286 (2021 takst)
Ved indbetaling skal du skrive dit navn samt lejemålets adresse på overførslen så vi kan se hvor og hvem pengene kommer fra.
Skal du betale vand og varme separat til forsyningsselskaberne får du en mail med et girokort derfra. Vi til- og afmelder strøm på lejemålet.
Pludselig opstået skader på ejendommen skal anmeldes straks på tlf. 2234 1414 i tidsrummet 8-17 man-søndag
Er det skader der kræver her og nu løsning kan du ringe 24/7
Drejer din henvendelse sig om spørgsmål vedr. husleje indbetaling, kontrakt og øvrige lejer spørgsmål der ikke omhandler skader kan du kontakte kontoret man-fredag på tlf. 4059 5016 i tidsrummet 10-17 eller gerne på mail: info@djursejendomme.dk vi vil bestræbe os på at behandle din forespørgsel så hurtigt som muligt og inden for 24 timer.